Anna-Lena Heydar

problemlösning

Publicerad 2013-05-28 22:14:05 i Allmänt

Vi har för få hyreslägenheter. Det är ett problem som ger följder för många olika grupper i samhället. Ungdomar kan inte flytta hemifrån till sitt första egna boende. Äldre personer som inte längre orkar med att underhålla och sköta eget hus, kan inte flytta in i hyreslägenhet med all den bekvämlighet som det medför. De människor som söker sig från krig och förföljelse har svårt att flytta ut i samhället från de tillfälliga boenden som de placerats på.
 
Det finns de som tycker att lösningen är att inte ta emot de människor som flyr hit. De tycker också att alla ungdomar borde få hjälp av sina föräldrar att köpa en bostadsrätt (ungdomarna inte får egna lån eftersom ungdomsanställningarna är tillfälliga och osäkra).
 
Lösningen är för min del ganska klar. Vi måste få en bostadspolitik som underlättar byggnation av hyresrätter. Idag subventioneras nybyggnation av villor och bostadsrätter, på bekostnad av hyresrätten. Alla boendeformer är lika viktiga och måste få samma förutsättningar. Bostadspolitik ska lösa bostadsproblem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela