Anna-Lena Heydar

När terrorn kommer nära

Publicerad 2013-07-22 14:44:11 i Allmänt

Idag är det två år sedan attentatet i vårt grannland Norge. Plötsligt kom terrorn nära och blev ett reellt hot mot vår vardag. Jag minns så väl de första rapporterna som direkt spekulerade i islamistisk terrorism. Att någon av våra egna grannar, med blont hår och blåa ögon skulle kunna göra något så hemskt var omöjligt att tro, även för en "expert".
 
Nu i efterhand kan ju vem som helst hävda att man tänkte annorlunda, men det är faktiskt sant att jag inte köpte den enkla så kallade sanningen om islamistiska hotet i västvärlden.  Det har trummats in så många gånger att det börjar likna historien om pojken som ropade på vargen. Visst har också människor med ett hat mot västvärldens agerande i mellanöstern eller någon annan del av världen också utfört terrorhandlingar i väst, men de flesta terrorhandlingar mot civila som begåtts i västvärlden har genomförts av "våra egna" galenpannor.
 
Idag går mina tankar till alla människor i världen som drabbats och drabbas av det hat och den makthunger som driver fram terror och krig.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela