Anna-Lena Heydar

Vara, eller inte Vara?

Publicerad 2012-02-08 20:59:40 i Allmänt

Ett besök i Vara är verkligen trevligt, trots att vi varken hann med fika på konditori Nordpolen eller en promenad i det charmiga småstadscentrumet. Målet med besöket var konserthuset/gymnasieskolan. Det vi fick med oss var vikten av att se till helheten och över alla gränser. I Vara ser man lite längre (många slogans...) och bredare skulle jag vilja lägga till.  Bredden är fantastisk, både på utbudet på konserthuset och på tankeverksamheten.

Om vi i Uddevalla kunde ta till oss en liten del av detta tänkande, skulle vi genast bli mycket intressantare. Intressantare för våra besökare, medborgare, anställda och alla andra som finns i kommunen av en eller annan anledning.  Långsiktigt tänkande och tänkande över gränserna. Kanske är det en kulturfråga?

Kommentarer

Postat av: Gunnar Klasson

Publicerad 2012-02-10 08:22:42

"Vara - kommunen där var 10:e invånare är häst"

Postat av: Onni

Publicerad 2012-02-16 01:31:58

Dessa ord värmer! Du ska veta att det har inte varit en lätt resa att nå målet. Men jag tror att att kan, om man vill och vågar, så når alla dithän.

Uddevalla har alla förutsättningar att nå fram. Ställ er på stranden, notera att Ni kan se ännu längre en vad vi kan här i Vara, dessutom känner Ni den vinden Ni får i ert hår innan vi känner samma vind i vårt. Det är klart att Ni inte känner några begränsningar Ni kände ju vinden vi gjorde det.Detta sa en Varabo vars hjärta klappar för Uddevalla med omnejd.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela