Anna-Lena Heydar

Insnöad?

Publicerad 2012-02-17 07:16:09 i Allmänt

Peter Götell har snöat in på kommunismens historia. Det är väl ok att man belyser vad som hänt och lyfter fram saker som ska ifrågasättas, men jag börjar bli lite trött på kopplingen till den nuvarande vänstern. Bohusläningen är ju en liberal tidning så jag förväntar mig inte att man ska sätta igång en granskning av kopplingar till Pinochets militärövertagande i Chile med efterföljande liberala lekstuga, som fortfarande sätter sina spår i det chilenska samhället. Men visst blev det årets skratt när Sofia Arkelsten försökte skriva om den i bästa öststatsstil.

Karl Bildts engagemang i Etiopien och Sudan, via styrelseuppdraget i Lundin petroleum är ju inte en slumpartad allians. Det är regel, inte undantag, att ekonomiska intressen får gå före människors rätt till demokrati och ett drägligt liv. Den samhällsanalysen ser man inte ofta i pressen.

Vänstern har städat lik under en längre period och det ska man göra, när börjar högern?  Det börjar bli lätt patetiskt med detta propagandaliknande, lätt maniska, skrivande om kommunistspöket som hotar i garderoben. Dags att öppna allas garderober och låta spökena komma ut i ljuset där de kan belysas ur flera aspekter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela