Anna-Lena Heydar

nog!

Publicerad 2011-02-01 08:02:14 i Allmänt

USA visar upp en fruktansvärd arrogans och handlingsförlamning gentemot de berättigade krav på¨demokrati och frihet i Mellanöstern. Ingen är speciellt förvånad över att det bara är tomma ord när amerikanska poliitker uttrycker sin vilja att skapa demokrati i Irak och andra länder man går in i med väpnad styrka. Det har historien visat många gånger.

Jag tror ändå att hoppet om att Obama skulle visa sig vara en annorlunda amerikansk president än sina föregågnare på posten, håller på att dö ut. Han hade sin chans att ta steget fram och leda utvecklingen, i stället sitter han tyst och våndas över att en nära allierad, diktator står på randen till att störtas.

När schahen av Iran tvingades bort från påfågelstronen gjorde Carter samma misstag. Passivitet och ett lamt försök till intervention (helikopterincidenten), banade väg för ett ökat hat mot USA. Misstror fanns ju redan efter mångårigt stöd till en korrupt regim. Min förhoppning är att likheten stannar där, men visst finns en oro för att situationen i Egypten ska följa samma mönster som Iran. Ännu ett stort land i Mellanöstern som vänder sig till religionens företrädare som enda motmakt till stormakten USA?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela