Anna-Lena Heydar

överföringsledning

Publicerad 2010-06-20 12:15:01 i Allmänt

Det var inte något dåligt beslut att bygga överföringsledningen till Ljungskile.  Det är dock tråkigt att det tog så lång tid att fatta rätt beslut. Om vi hade fattat beslutet på 90 talet hade vi fått halva kostnaden täckt från staten, men då röstade de borgerliga partierna nej! Det är ett faktum som sällan skrivs något om i tidningen.

Vi socialdemokrater har varit för att bygga överföringsledningen hela tiden. Det finns många vinster med den. Miljövinster, ekonomiska vinster och möjligheter att utveckla boende längs kuststäckan.  Problemet är att den byggdes mitt i en högkonjuktur med ökande kostnader som följd.

Vi socialdemokrater ställde frågan i tekniska nämnden om vi inte kunde avvakta med ytterligare etapper när vi nådde Sund. I och med att vi nådde Sund kunde vi skapa ett säkert system med rundmatning av vatten och avlopp via ledningen över fjorden. Vi menade inte att man skulle stoppa där, men vänta in att högkonjunkturen skulle avklinga och då även kostnaderna sjunka.  Det fanns omständigheter som talade emot att avvakta utbyggnaden. Reningsverket i Ljungskile uppfyller inte kraven på rening som ställs. Vattentillgången är inte tillräcklig för att täcka behoven i Ljungskile. Förvaltningens tjänstemän förespråkade, med fler argument, att vi skulle fortsätta och så blev också beslutet i nämnden.  Snart står hela överföringsledningen klar och om några år kommer även hela saneringen längs kuststräckan att vara genomförd.  Min övertygelse är att satsningen är rätt och att vinsterna överstiger kostnaderna i det halvlånga och långa loppet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela