Anna-Lena Heydar

Rosengård demoniserat?

Publicerad 2009-01-29 07:35:56 i Allmänt

En presentation av en rapport om Rosengård resulterade i en mycket tråkig debatt på nyheterna igår. Att Nyamko Saboni tar alla chanser att få synas i media och berätta hur dåligt integrationen fungerar i Sverige, är ingen nyhet.  Att hon är integrationsminister visar på att det är ett jätteproblem. Varför just integrationsminister? Skulle hon inte lika gärna kunna vara socialminister eller finansmarknadsminister?

Det finns ca 10 män i Rosengård som försöker styra alla invånarnas åsikter. Ett ganska intressant påstående.  För att tag sedan berättade media att den ende som kan styra invånarna i Rosengård är Zlatan Ibrahimovic. När det blir bråk kallar polisen in Zlatan för att lösa problemen.  Mediabilden av Rosengård är troligen inte alls den bild som invånarna själva har av sin stadsdel. Här finns problem som kvinnomisshandel, brottslighet, religiös extremism - låter nästan som Knutby?!

När skall vi börja diskutera de verkliga problemen? Att vi vanliga svenskar är rädda för de nya svenskarna. Att arbetsmarknaden inte värdesätter annan kunskap än den som man har tllägnat sig i Sverige. Att skolan inte värderar hemspråk eller kulturell kompetens. Att utanförskapen har två sidor - en som stänger ute och en som inte får komma in.

Troligen är Rosengård ett förortsområde som har stora sociala problem, med eller utan nya svenskar. Låt oss ta tag i dessa utan att ytterligare spä på de fördomar som florerar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela