Anna-Lena Heydar

SAAB - vara eller inte vara?

Publicerad 2009-02-18 19:51:43 i Allmänt

Det känns tufft för Trollhättan och hela regionen idag.  Visst hade vi väl förstått att GM inte hade med SAAB i sina planer för framtiden och var lite förberedda på att det skulle komma ett negativt besked.  Bilindustrin har flera tuffa år framför sig. Det finns en överkapacitet och flera av dagens fabriker kommer att stängas. Både Volvo och SAAB ligger illa till men det är svårt att sia om framtiden. Kanske kommer båda att klara sig genom att andra intressenter kommer in, exempelvis från Kina. Kanske kommer vi inte att ha någon biltillverkning alls i framtiden.

Om båda företagen försvinner från Västsverige blir det ett dråpslag som kommer att ta många år att hämta igen. I de stora varvsnedläggningarnas tid, fick Uddevalla känna på hur djupt krisen drabbade.  Det var en kollektiv depression som påverkade framtidstron. Fortfarande kan man känna de negativa vibrationerna, men de har börjat ersättas av en positiv tillit till att vi kan utvecklas och skapa en framtid utan en stor industri.

Kanske står nu vår grannkommun inför en liknande erfarenhet. Jag hoppas att vi kan stötta och hjälpa varandra om det värsta skulle hända men också i kampen för att rädda båda företagen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela