Anna-Lena Heydar

Besök från Iran

Publicerad 2008-07-23 09:44:03 i Allmänt

Nu har vi besök från Iran, igen. Denna gång är det min svåger med fru som är här och hälsar på. De kom i måndags och kommer att stanna en månad. Trevligt och intensivt.  De första dagarna har vi mest hållit oss hemmavid men det blir väl några lite längre resor också innan de åker hem igen.

Vädret är (tyvärr) lika soligt som förrut. Missförstå mig rätt. Vattenbristen förra veckan gör att jag hela tiden undrar när brunnen skall gå torr igen. Det kom inte alls tillräckligt med regn, även om man kan tycka att det öste ner en hel dag. Förråden är så uttömda att det krävs en veckas regnande för att det skall märkas. Nåja, vi snålar så gott det går och håller tummarna.

Fördelen med att ha fint väder är ju att man är mest utomhus och badar i havet. Det är nästan 20 grader i vattnet och börjar bli riktigt njutbart att simma runt. Tomaterna börjar rodna men ännu har jag inte plockat någon. Det kliar i fingrarna. Potatisen har blommat och bönorna står i full blom. Lila. Jättevackra. De klängande rosenbönorna täcker snart staketet med sina läckert knallröda blommor. Men mest av allt brer de enorma pumporna (som jag trodde var squash när jag sådde dem) ut sina jätterevor och man snubblar över de allt större, svällande frukterna som gömmer sig under jättebladen. Det är fantastiskt grönt trots torkan.

Sverige visar sig från sin vackraste sida. Nästan som när ens barn beter sig väluppfostrat när det kommer främmande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela