Anna-Lena Heydar

och så kom äntligen regnet...

Publicerad 2008-08-03 15:21:08 i Allmänt

Det regnar! Jag hoppade snabbt upp ur sängen och letade upp en hink för att samla upp regnet från stuprören. Medan den fylldes gick jag till växthuset och lyfte ut alla krukor med vattentörstande växter. Det såg faktiskt ut som om de sträckte på sig och fick nytt hopp när de första dropparna nådde bladen. Tomaterna fick den första rotblötan på länge, liksom de andra växterna i växthuset.

Problemet med brunnen kommer inte att lösa sig de första regndagarna, kanske behövs det flera veckors regnande för att det skall komma ner till grundvattennivån.  Det verkar vara fler ställen än här hos oss som grundvattennivån har sjunkit rejält. Västra Orust och södra Uddevalla har också haft bekymmer och restriktioner.

Vi har nog aldrig använt så mycket vatten som i våra dagar. Vi duschar ofta och gärna länge. Vi har maskiner för att tvätta kläder och disk. Dessutom hamnar kläderna i maskinen alltför ofta (enligt min mening), ofta redan efter bara en halv dags användning åker tröjan ner i tvättkorgen. Är det nödvändigt? Förr luftade man kavajer och tröjor, och hängde sedan in dem i garderoben igen. Kanske borde vi ta till oss en del av gamla knep för att dra ner på onödig tvättning, som också sliter ut kläderna för fort. 

Det får gärna fortsätta regna ett tag till, för min del, gärna på nätterna eller tidigt på morgonen som idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela