Anna-Lena Heydar

auberginer och andra små mirakler.

Publicerad 2008-08-29 17:54:24 i Allmänt

När jag och dottern satt och diskuterade livets små förtretligheter i växthuset igår kväll, fick hon plötsligt se en liten lilasvart knopp i en av blomställningarna på en av aubergineplantorna. Vi började genast att titta runt på de andra plantorna och såg att det var fler små pytteauberginer! Fantastiskt.  Det har inte blivit någon frukt hittills i sommar men nu ser det ut som om det kommer flera stycken.

Som om detta underverk inte  var nog, trodde jag idag morse att någon hade skojat med mig och stuckit i fuskblommor i en av kaktusarna i köksfönstret. Vi har länge funderat på att kasta bort dem eftersom ingen har ställt sig som frivillig för att plantera om de stickiga eländena.  Efter en mer närgången inspektion kunde jag konstatera att det var riktiga blommor.  Om man missköter dem tillräckligt länge kan undret ske och visst är de vackra?

De tredje små underverken är våra små kycklingar. En Isbar och tre Rhode Island kycklingar.  Om ringknepet (att hålla en guldring i en sytråd över kycklingen och se hur den beter sig) fungerar så är det tre hönor och en tupp. Vi håller tummarna för att det är det.  Då kan vi kanske behålla tuppen ett tag i alla fall och ha två renrasiga grupper. Isbartupp med fyra hönor och Rhode Islandtupp med två hönor. Våra tre Åsbohönor får dela tupp med de andra.  Snart kan de flytta till hönsgården och klara sig utan extravärme. Hoppas på att en av Isbarhönorna som verkar lite "ruvenödig" skall ta sig an dem.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela