Anna-Lena Heydar

Våren är här.

Publicerad 2008-04-11 07:34:55 i Allmänt

Nu har det blivit lite mycket rivning och grävning i min blogg. Som omväxling tänkte jag lägga in lite vårbilder från skogen och trädgården. Det blommar och knoppas överallt. Igår fick jag se att persikoträdets knoppar börjar bli rosa. En varm dag och allt exploderar!

Det växer inomhus också. Tomatplantorna börjar bli dags att plantera om i nya krukor, liksom chilin. Däremot vet jag inte vad som kommer i mina lite mer "obskyra" frösådder.  Jag är en sån där typ som samlar fröer lite varstans och stjäl sticklingar när jag kommer åt. Dessutom brukar jag glömma vad det är jag har tagit, så ibland kommer det upp små överraskningar som jag inte har någon aning om vad det är.

Just nu har jag något som kom upp som ett långt brett grässtrå och nu börjar få fler. Det skulle kunna vara en dadelpalm, men helt säker är jag inte. I andra krukor kommer något som skulle kunna vara mullbär upp, men vad det är får vi se när det blir så stort att det går att artbestämma. Det är lite spännande och mystiskt.

Det är roligt att se sådant som återkommer varje vår också. Inte lika mystiskt men visst är det spänning när man sakta smyger sig fram och borstar bort löven för att se de första blåsipporna? Här är i alla fall några vårbilder på blåsippor, slån, primula, julrosor och höns i trädgården.

Kommentarer

Postat av: emelie

Publicerad 2008-04-11 07:37:11

underbart med vår :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela