Anna-Lena Heydar

Socialdemokratiska arbetarpartiet - originalet

Publicerad 2007-10-28 17:05:27 i Allmänt

Plötsligt finns det många som vill kallas arbetarpartier i vårt avlånga land. Från höger till vänster på skalan har ropen skallat för jobb åt alla. Visst är det förvirrande? De som förr ville ta bort arbetsrätten och sänka skatterna för att höginkomsttagarna skulle kunna spendera sina pengar utan att tänka på en solidarisk välfärd för alla, har helt vänt om och skanderar nu "Välfärd före skattesänkningar"!

Om det hade varit på riktigt, skulle en sådan utveckling kunnat vara en revolution i samhället. Det som socialdemokraterna fick kämpa för i motvind i alla dessa år; allmän rösträtt, en rättvis fördelningspolitik, en allmän och solidariskt finansierad välfärd och en arbetsmarknad som styrs av rättvisa och jämställda löner, skulle helt plötsligt vara självklart även för partier som ständigt röstat emot socialdemokraternas förslag!

Om det hade varit på riktigt. För det är det ju inte. Sedan de nya sk arbetarpartierna tagit makten har beslut efter beslut drabbat just arbetarna med full kraft. Höjd a-kasseavgift, försämring i a-kasseersättningen för den som är mellan jobb, försämrad sjukförsäkring för den som blivit skadad eller utsliten efter ett långt arbetsliv,  mycket högre sänkning av skatten (%satser är alltid orättvisa eftersom det alltid gynnar den som tjänar mycket) för de tjänar mest... uppräkningen kan göras hur lång som helst.

Man kan kalla en katt för hund, men det ändrar inte det faktum att det fortfarande är en katt. Lika lite kan man förändra ett högerparti enbart genom att ändra retorik och kalla sig för arbetarparti.  Politiken är  den samma som förut, inget är förändrat. Tyvärr. För visst hade det varit häftigt om Reinfeldt och co hade sagt att det är sexigt att betala skatt och att vi alla tjänar på en solidarisk politik för arbete, boende och välfärd? Ett sådant samhälle får vi fortsätta drömma om.

Det finns bara ett socialdemokratiskt arbetarparti - originalet.

Kommentarer

Postat av: Simone

Publicerad 2007-10-29 16:39:28

Du är så klok!! Det borde bli en slogan som vi verkligen använder.
Kram Simone

Postat av: Åke

Publicerad 2007-10-29 20:53:19

Väl talat! Önskar att fler hade haft din klarsynthet för ett drygt år sedan.

Postat av: Anonym

Publicerad 2007-11-04 19:54:43

Hela familjen i Iran sitter och tittar pa din hemsida. Den ar godkand! De halsar. Kan du lagga nagra bilder pa tenntavlorna?

Postat av: Parvin

Publicerad 2007-11-06 17:41:25

salam weblog to ra didam khili khob shode baraye ma az tabloha axs bezar delam baraye shoma tang shode

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela