Anna-Lena Heydar

Nordens Ark

Publicerad 2007-10-28 16:20:15 i Allmänt

Vilken pärla vi har alldeles i vår närhet. Nordens Ark är verkligen en underbar plats att besöka, alla årstider och väder. Jag och dottern var ute och promenerade runt och tittade på natur, djur och människor i gråmurrigt höstväder. Åby säteri är den perfekta miljön för att alla skall trivas, människor som djur.

Det är inte första gången vi är på Nordens Ark och inte sista heller. Vi har kommit på att den bästa tiden är nu när det inte är så många turister och man får gå nästan för sig själv.  Det verkar som om djuren också trivs extra bra nu när de kan vara överallt utan att bli störda av människor. Visst har djuren varit framme och visat sig även när vi strövat runt på sommartid men nu kan man riktigt njuta av att se dem på nära håll. 

Ibland glömmer man bort det som finns i närområdet och åker långt för att hitta besöksmål. Vi har haft turen att ta emot besök från när och fjärran till vårt land, då blir man tvingad att fundera över vad vi har i vårt närområde att visa upp.  Och det finns verkligen mycket att vara stolt över i Bohuslän. Vi har inte bara en otroligt vacker natur, det finns mycket roligt att göra också. I sommar var vi på Hornbore By i regn och gråväder. Vi tovade, sköt pilbåge, bakade bröd, vävde band, smidde och hade en helt otrolig dag. Våra gäster från Iran var översvallande nöjda. För att inte glömma något besöksmål så stannar jag där men det finns så mycket mer...

Tillbaks till Nordens Ark. Även om det ofta är de vilda djuren som känns mest spännande så skall man inte glömma lantgården. Bara byggnaden är värd ett besök. Det är så fint och väl genomtänkt med inomhusavdelningar och utomhusgårdar. Man blir så avundsjuk på det fina hönshuset. Våra höns vet, tack och lov, inte hur fint hönsen på Nordens Ark har det. Annars skulle de säkert göra revolt och fly dit!  Inte så att våra höns har det så illa i sin skogsbarrack, som till och med är vinterbonad, men visst är det finare på Nordens Arks lantgård.

Vi ville så gärna dela med oss av vår upplevelse när vi stod framför järvarnas hägn och såg ett av dessa björnlika djur, klättra upp i ett träd för att sedan komma fram och titta på oss på nära håll. Det kändes nästan som om vi var attraktionen och vem vet? Amurtigern och vargen kom också helt nära. 

Om ni blir sugna på att se dem på riktigt när ni ser bilderna nedan, så går det ju att åka dit.  Det är öppet året runt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela