Anna-Lena Heydar

Kuststigen

Publicerad 2007-10-15 14:38:10 i Allmänt

Det är ett fantastiskt fint initiativ att märka ut och skapa kartor för en vandring längs kusterna i västsverige och in i Östfold, Norge. Förresten tror jag att det finns en fortsättning i Skottland och Danmark också men den finns inte med i det eminenta lilla häfte som jag köpte på biblioteket i Uddevalla.

De senaste helgerna har vi prövat de delar som finns i vår närhet. Skaftö tog vi förra veckan och fick se både "insidan" via Vägeröds dalar och "utsidan" med utsikt över Lysekil. Den här helgen tog vi Dragsmark. Ena dagen gick vi från färjeläget vid överfarten till Ängön. Det var en jättetrevlig promenad i kuperad terräng som slingrade sig längs kusten och upp i skogen så att man omväxlande gick i skogen och nere vid stranden. Igår gick vi från Dragsmarks kyrka genom inlandet ner mot Kärlingesund och längs kustlinjen tillbaks igen.

Vi har ju bott i Dragsmark i några år nu och har gått flera promenader men aldrig på dessa stigar. Det blir en omväxling och man behöver inte vara rädd för att gå vilse i skogen eftersom de blåmarkerade stolparna visar vägen genom landskapet. Utmärkt.

Ni som vill få lite omväxling på promenaderna kan med fördel köpa Kuststigen (den finns på Muséet har jag sett om ni inte har vägarna till Biblioteket och säkert även på andra ställen) och ge er ut på upptäcksfärd längs kusten. Det blir garanterat en trevlig upplevelse. Så här långt har vi bara leriga stigar att klaga på. Men det finns ju tvättmaskin och dusch så det är ju ett mindre problem. 

Titta gärna på nedanstående bilder för att bli riktigt sugna. Hunden är smutsig men lycklig att få en riktig långpromenad med många nya dofter!




Kommentarer

Postat av: Lena M Hermansson

Publicerad 2011-07-03 11:14:11

Hej!

Trevligt att veta att Kuststigen även går över Skaftö. Hur får man tag i digitala kartor över Kuststigen?

MVH

Lena M Hermansson

Medarbetare på Skaftö Hemsida

www.skafto.com

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela