Anna-Lena Heydar

ödesdag?

Publicerad 2007-11-29 08:23:26 i Allmänt

Ja, idag avgörs det om Nu-sjukvården skall anta det förslag till struktur som ledningen har tagit fram. Jag har fortfarande ett litet hopp om att de politiker som sitter i majoritet kommer att lyssna på den massiva kritik som framförts, även om det är ett litet hopp.

De få argument som framförs gäller vikten av att samordna och det tror jag ingen är emot. Frågan är hur man skall samordna och vem som skall besluta om var olika delar skall ligga. Där har inte argumenten alls kommit fram. Traumaenheten är ju inte bara den del som gäller akuten, vilket påpekades i en av de många insändare som kommit från personal på sjukhuset. Att så många i personalen har engagerat sig i att ifrågasätta de underlag som finns för beslut måste ju ändå ha någon påverkan på de som skall fatta beslut, annars måste de ju vara helt okänsliga eller ha valt att inte lyssna och läsa.

Jag kan inte tro att de politiker som sitter i beslutssituationen idag är helt okänsliga och jag tror också att de har de bästa intentioner. Problemet är att man har målat in sig i ett hörn och att det har gått prestige i frågan. När Axelsson bemöter motargument med att de är oseriösa tycker jag att man visar på att lyhördheten och öppenheten helt har försvunnit ur debatten. Att fatta ett så viktigt beslut med skygglapparna på är inte seriöst och inte demokratiskt.

Vi måste ha väl förankrade beslut som accepteras av merparten av personal och befolkning annars är genomförandet inte möjlligt.  När en så stor del av de berörda känner sig överkörda och illa hanterade kommer inte resultatet att bli bra, hur mycket man än från ledningshåll vill. I en process måste flertalet vara aktivt positiva för att det skall fungera. När det gäller Nu-sjukvården är detta långt ifrån fallet.

Därför håller jag tummarna för att politikerna i Nu-sjukvårdens styrelse  idag skall bordlägga frågan och skicka tillbaks den till regionfullmäktige för att få nya grunder för beslutet. Det måste öppnas för en annan fördelning mellan sjukhusen och konsekvenserna skall tas fram före besluten fattas, så att alla har en chans att förstå vad man fattar beslut om.  Bort med prestigen och öppna debatten!

Kommentarer

Postat av: sanna

Publicerad 2007-11-29 08:32:01

ha en fin dag :)

Postat av: Mohsen

Publicerad 2007-12-03 21:58:37

Det var bra sagt!!!!
Vänligen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela