Anna-Lena Heydar

Radio Sotenäs - originalet

Publicerad 2007-08-23 18:33:35 i Allmänt

På vägen hem i bilen lyssnade jag som vanligt på Radio Sotenäs. Denna eminenta lokala radiokanal som verkligen har det mesta. Var annars hör man idag, Ca plane pour moi med Plastique Bertrand? Bara en sådan sak kan få en att alltid ha radion inställd på 95,3.
De flesta radiokanaler har ett väldigt smalt musikutbud. Visst kan man lyssna på olika kanaler för olika musikstilar men, om man bortser från kanal 2 som  ju sänder klassisk musik, så verkar de flesta ha kastat all musik som är äldre än 5-10 år.Om de någon gång spelar äldre musik så är det alltid hitsen, de låtarna som slog och som de flesta minns. I Radio Sotenäs kan man däremot få höra musik som inte ens spelades i radio när de gavs ut!
Bonus är också dialekten och de töntiga reklaminslagen.
Ni får inte missförstå mig och tro att jag driver med Radio Sotenäs! MIn kärlek är äkta och uppriktig. Det känns så befriande att det finns en kanal med en sådan bredd i musikutbudet och som kan överraska med udda musikval som sätter myror i huvudet på den mest insatta musikälskare. Det tog en halv dag innan jag kom på Plastique Bertrand, en av mina personliga favoriter som frankofon och punkdiggare.  Men någonstans längst bak i hjärnan fanns det och glädjen att komma på namnet sitter kvar länge.

Länge leve Radio Sotenäs!

Kommentarer

Postat av: Mary Ellen Perry

Publicerad 2007-08-28 17:18:50

I think radio is the most powerful of all media - much more intimate than film or television.
When done well it's like an old friend that reminds us of good times, tells us something new and informative, shares a new favorite song...
it's like having tea and a chat around the kitchen table.
If it's not that far, have you ever thought of volunteering at the station?
Could be fun!

Postat av: Penilla

Publicerad 2007-08-29 18:29:53

Trevlig blogg, Anna-Lena. Lycka till med inredningen av växthuset; både med odlingarna och de vackra orientaliska inslagen.

Postat av: Kim Carlsson

Publicerad 2008-01-29 03:51:57

Inte utan att man bli glad o stolt när man läser din blogg om Radio Sotenäs. Vill iaf bara tacka för alla fina ord! Skall skicka iväg denna länk till resten av medarbetarna på radion så dom oxå får gotta sig lite i ditt smicker :)

Mvh.
Kim Carlsson, (Programledare & Webmaster för Radio Sotenäs)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela